CONCURS: Câștigă o pereche de ochelari pentru citit și un DOOM2! Răspunde la quizul Literparc!

Te invităm să urmărești cât de bine stai la gramatică. Rezultatele primului nostru quiz îți poate oferi răspunsul: cunoști gramatica foarte bine, gramatica ta mai are nevoie de îmbunătățiri, ești mai puțin pregătit(ă) la gramatică, mai ai multe de învățat la gramatică.

Pe lângă rezultatele la acest quiz, Literparc îți oferă și un premiu. Așadar organizăm primul nostru concurs, în cadrul căruia punem la bătaie două premiicâte o pereche de ochelari tip readers (una unisex și o alta pentru femei, cu ramă tip „ochi de pisică”) și câte un DOOM – Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ca să îți fie alături în orice dilemă privind uzul limbii române și pentru răspunsuri la întrebări precum ”Cum e corect?”, „Cum se scrie?”, „Cum se pronunță?” ș.a.

Tot ce trebuie să faci e:

  • să răspunzi la întrebările de gramatică din quizul de mai jos
  • să ne comunici printr-un comentariu – aici sau pe pagina de facebook -, rezultatul tău în urma quizului.
    *Dacă alegi să comentezi pe blog, în cadrul căsuței de comentarii de mai jos, te rugăm să fii atent(ă) la completarea adresei de e-mail, pentru a ne lăsa la dispoziție o adresă de e-mail corectă, ca să te putem înștiința în cazul în care ai câștigat. 😉
  • să dai like paginii noastre de facebook Literparc și să distribui mai departe (să dai share) această postare de pe blog despre concurs sau să distribui postarea aferentă de pe pagina noastră de facebook, Literparc.

Concursul se va desfășura în perioada 21.05-10.06.2017. În data de 12 iunie 2017 vom anunța cei doi câștigători aici și pe pagina de facebook Literparc. Câștigătorii vor fi selectați în baza rezultatelor de selecție de pe pagina random.org. Vor fi luați în considerare deopotrivă atât participanții la concurs de pe blogul Literparc (cei care au comentat la această postare, în cadrul căsuței de comentarii de mai jos), cât și cei care au concurat pe pagina de facebook Literparc. Aceeași persoană poate concura atât pe facebook, cât și aici, însă va fi înregistrată ca unic concurent în privința rezultatelor.

Mulțumim și mult succes!  🙂

Rezultatele tale:

Între 90% și 100%

Gramatica ta de bază este foarte bună. DOOM2 și gramaticile limbii române îți sunt cele mai bune prietene. Și întotdeauna ești bun(ă) să le explici și celorlalți problemele de… gramatică.

Între 70% și 90%

Mai ai de lucru cu gramatica. Te sfătuim să răsfoiești articolele online din Literparc, ca să pricepi mai bine unde și de ce ai greșit. Ia și un DOOM2 alături, dar și o carte bună de gramatică. Suntem aici pentru orice lămuriri.

Între 50% și 70%

Nu ești tipul de persoană pentru care  să conteze prea mult care plural e corect sau dacă e corect „pe care” sau nu într-un anumit enunț. Important e să te faci înțeles/înțeleasă. Însă sunt situații când, vei vedea, că într-adevăr gramatica poate face diferența. Ca să te ajutăm, Literparc e alături și de tine cu sfaturi! Căci nimeni nu s-a născut complet învățat.

Sub 50%

Ești cam departe de exprimarea corectă. Mai ai mult de lucru ca să înțelegi cu câți „i” se scrie un cuvânt, care e forma corectă a unui anumit verb sau că există și alte tipuri de acord decât cel între subiect și predicat. Dar nu-i nimic, toate se învață! Și Literparc îți vine cu drag și ție în ajutor! 🙂

7 thoughts on “CONCURS: Câștigă o pereche de ochelari pentru citit și un DOOM2! Răspunde la quizul Literparc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *