Kindle – biblioteca la purtător

De câte ori ți s-a întâmplat să vrei să citești ceva însă erai pus în situații în care efectiv nu stăteai comod sau cartea citită avea multe sute de pagini și devenea greu de ținut în mână? Pentru cei mai puțin conservatori (și nu numai), acum se pot comprima toate cărțile în doar 174 de grame. 1400 de cărți în 174 de grame, pe o diagonală de 6 inch, cu conexiune wireless și baterie care ține câteva săptămâni. Cam asta promite varianta entry level Amazon Kindle, care la noi costă în jur de 399 lei (verifică aici preț actualizat).

Ce este de fapt? Cu siguranță ai auzit de conceptul de e-book reader. Practic niște tablete care sunt adaptate mai mult cititului decât entertainmentului și oferă o autonomie mai mare și o lectură naturală când stai să citești multe ore, pentru că Amazon Kindle are un ecran care nu este iluminat, ci folosește o cerneală electrică și astfel imită aproape 100% o pagină dintr-o carte obișnuită. Ecranul Kindle este alb-negru și pur și simplu este natural să citești, mai ales când te gândești că ai de citit multă documentație (știind cu toții că majoritatea cărților de documentație au sute de pagini și nu se pot citi în confortul patului pentru că ne distrug încheieturile).

Desigur, există ebook readere care au ecran color. Și touchscreen. Sau alte funcții, care le apropie de o tabletă, însă Amazon Kindle este orientat direct spre lectură. Oferă un browser de web experimental, însă când paginile ți se afișează în alb-negru, parcă îți vine să citești mailurile și pe urmă să te întorci direct la lectură, pentru că aceasta este funcția principală a unui astfel de device.

Am fost cucerit de Kindle încă de când a sosit acasă, prin curierat. L-am cumpărat de la un magazin on-line, profitând de oferta de la momentul respectiv (a costat la ofertă mai mult decât acum; s-a ieftinit între timp). În momentul în care primești ebook readerul din mâna curierului, rămâi surprins de greutatea redusă a acestuia. Iar ambalarea acestei jucării culturale de la Amazon este de-a dreptul senzațională: cutia te face să simți că primești un produs de calitate.

Varianta basic, că despre ea vorbim acum, oferă destul de puține butoane, practic ai butoanele de meniu și butoanele de navigare între paginile cărților digitale, dispuse pe ambele laturi ale jucăriei. Poți să o manevrezi în modul landscape sau portrait, în funcție de cum îți vine bine în mână. Eu citesc în varianta clasică, îmi este mai comod.

amazon kindle

Partea bună cu Amazon Kindle? Am redescoperit pasiunea cititului. Cărți cu documentație stufoasă, cărți cu o greutate mare și informație la fel de valoroasă… le pot comprima în gramajul mic al Kindle-ului și pot să îmi țin întreaga bibliotecă în device, mereu cu mine.

Iar dacă vrei cărți în limba română, o ofertă cuprinzătoare poți găsi aici.

Lasă un răspuns