Titularizare Limba și Literatura română – Programa pentru Proba Scrisă

Știm că printre voi sunt mulți care se pregătesc pentru examenul de titularizare la limba și literatura română: unii aveți deja experiența unor examene anterioare, alții sunteți abia la prima încercare. 🙂 Indiferent din ce categorie faceți parte, vă urăm succes în traseul ales. Dincolo însă de aceste urări și pumni strânși, în special pentru cei care s-au hotărât să încerce anul acesta pentru prima oară, ne-am hotărât să punem la dispoziție cât mai multe materiale care să le fie de folos. Începem prin a vă lăsa programa de examen, în versiunea sa cea mai recentă. Știm, e emisă în 2010, dar încă e valabilă, din câte am citit, adică și anul acesta se vor realiza subiectele în baza ei.

Rugămintea noastră este să ne împărtășiți și voi din experiențele pe care le aveți în legătură cu acest examen. Ne puteți scrie în rubrica de comentarii, din josul paginii, ori prin intermediul paginii de contact Literparc. De asemenea, ne-ar plăcea să ne spuneți cu ce alte materiale v-am putea fi de folos în această direcție, care sunt dilemele voastre, ce site-uri informative urmăriți în legătură cu acest subiect ș.a.

Din programă:

„Programa de limba și literatura română pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante din învățământul preuniversitar, concepută în conformitate cu programele școlare pentru disciplina limba și literatura română (clasele a V-a – a XII-a) și cu programele pentru examenele naționale, este proiectată astfel încât să răspundă schimbărilor intervenite în activitatea didactică, din perspectiva abordării curriculare sistemice la disciplina limba și literatura română, în învățământul gimnazial și liceal.
Structura programei de limba si literatura română pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante din învățământul preuniversitar este următoarea:

Notă de prezentare;
• Competențele cadrului didactic de specialitate;
• Tematica stiințifică pentru disciplina limba și literatura română;
• Bibliografie recomandată pentru tematica stiințifică;
• Tematica pentru metodica disciplinei limba și literatura română;
• Bibliografie recomandată pentru metodica disciplinei limba și literatura română.”

Puteți descărca programa în vigoare pentru examenul de titularizare 2016 la disciplina limba și literatura română prin accesarea acestui fișier:                                                                                  Limba_si_literatura_romana_programa_titularizare_P-1-1.

Spor la învățat și mult succes!

Sursă foto: mondonews.ro

One thought on “Titularizare Limba și Literatura română – Programa pentru Proba Scrisă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *